Поройният дъжд в Добрич вчера надвечер е прекършил старо голямо дърво до Централния кооперативен пазар, предаде репортер на "Фокус". Огромен клон с разклонения, тази сутрин беше достигнал земята и заемаше част от тротоара, където обичайно минава голям поток от пешеходци.

Опасното място беше изолирано от общината, за да не преминават граждани. В ход са дейности по обезопасяването на дървото. На място е голям екип от работници, там е и главният ландшафтен архитект на общината Христо Даскалов, който лично следи работата.

В Градския парк "Св. Георги" след вчерашния порой ситуацията е нормална, няма разливи, няма и алеи с наноси. Добрич осъмна с аромат на цъфнал липов цвят и лавандула от близките край града полета. Въпреки очарованието на лятната ароматна утрин обаче, добричани посягат към крана на чешмата с притеснение дали отново няма да потече мътна вода, както след всеки обилен дъжд. 

В социалната мрежа се появи информация за проблемни участъци в областта заради проливния дъжд вчера. Граждани съобщават с видео, че  участъци от път Е-27 Добрич - Шумен при село Одринци са били залети и почти непроходими.

Жулиета НИКОЛОВА