150 чувала с боклуци събраха при поредната си акция ентусиастите от "Доброволно чистене – Велико Търново“. Тя се случи в неделя и беше съсредоточена в най-големия квартал в града – "Бузлуджа“, предаде репортер на Радио "Фокус“ – Велико Търново. Включиха се над 60 доброволци, сред които много млади хора и деца. Само за два часа те успяха да променят до неузнаваемост междублоковите пространства в района на блокове № 2, 3, 4 и детската площадка.

Освен да съберат отпадъците, оставени от немарливи граждани, ентусиастите премахнаха саморасли храсти и облагородиха терена.

"Най-лесно е да си затвориш очите и да не забелязваш и живееш в илюзия, че това не е от хората. Има още стотици чували и всичко е възможно!!!“, казват от организацията и уточняват, че вече набелязват следващия терен, който ще почистят.

"Фокус“ припомня, че акцията в кв. "Бузлуджа“ беше четвъртата от началото на годината. Всеки, който иска да подкрепи кампаниите, може да получи повече информация във фейсбук страниците "Доброволно чистене – Велико Търново“ и TarnovoRuns.

Луиза ТРАНЧЕВА