Поредица от културни събития включва първият ден от деловата седмица в Добрич, предаде кореспондент на Радио "Фокус" – Варна. Концерт ще представи Джаз формация "Добрич“ от 16.00 ч. на площад "Свобода“.

Цветя ще бъдат поднесени на паметната плоча на кап. Димитър Списаревски по повод 78 години от неговата гибел. В централното фоайе на Регионална библиотека "Дора Габе“ е представена изложба "Венчан за България. Кап. Димитър Списаревски“, съвместно организирана от Регионален исторически музей и Регионална библиотека "Дора Габе“ в – Добрич.

Днес ще бъдат обявени резултатите от онлайн викторината "В очакване на Дядо Коледа“, организирана от Регионален исторически музей. Имената на победителите ще бъдат публикувани в интернет платформите, които музеят поддържа - сайт и фейсбук страница.

От днес до 24 декември всеки ден от 11.00 и от 13.00 ч. децата на Добрич имат възможност да се срещнат на живо с Дядо Коледа, да разговарят с него, да запечатат миговете със снимки и да посетят и разгледат Коледния базар. Мястото е площад "Свобода“.

Жулиета НИКОЛОВА