Доброволци подкрепят болна жена, която се грижи за бездомно животни. Инициативата е под надслов "Горската приказка на Краси“ и ще се случи тази събота /22 юли/, предаде кореспондент на "Фокус“.

"Ако обичате животните, това е вашето събитие! При това с благотворителна цел“, казват организаторите от "Клуб за бъдеще – Велико Търново“.

Дамата е Красимира Спасова, която отдава целия си живот, за да помага на изоставени кучета и котки. Идеята е да и се помогне както с дрехи и обувки за самата нея, така и с провизии за животните.

Всеки, който иска да се включи, може да го направи тази събота от 10:00 часа. Сборният пункт ще е паркинга на магазин Кауфланд, откъдето група ще тръгне към базата на Краси в Елена.

Инициаторите на идеята уточняват, че има нужда от дрехи /размер S,M,L/, обувки /номер 37-38/, нимезил и лекарства от този тип, тъй като дамата е болна, храна за животните, препарати за защита от бълхи, кърлежи и дирофилария - NexGard Spectra.

"Използва само този продукт за паразитите, тъй като смесването на всякакви препарати, с цел спестяване действат животозастрашаващо на животинките“, обясняват доброволците.

Повече можете да разберете като звъннете на Мирела Иванова на тел. 0888/ 139 264 или и пишете във Фейсбук.

Луиза ТРАНЧЕВА