Популярният зевзек Росен Марков организира нестандартен, в свой стил, протест във Варна, като измете "пътен знак“ и го хвърли в коша. Акцията се проведе днес пред сградата на общинската администрация.

Чрез нея той протестира срещу пътно безумия в града, за което е подал жалба чрез кмета до Административния съд.

Жалбата ми е като варненец, потърпевш от решение на Община Варна да постави пътен знак В27 (Забранен е престоят и паркирането) на улиците "Кап. Райчо Николов“, "Беласица“, "Кракра“ и "Проф. Параскев Стоянов“, обясни той. Росен Марков допълни, че преди няколко месеца тези улици бяха направени еднопосочни. Приветствам го. Ведно обаче с пътен знак Д4 (Еднопосочно движение след знака), бе поставен и В27. Още тогава прецених, че това е безумие. Оказах се прав, обясни още Марков.

Проблемът е, че в момента няма никакво място за паркиране. "Зелената зона“ още не функционира. Така всеки, който спира или паркира по тези улици, а според мен има и още десетки такива случаи във Варна, бива глобен, а често колата му и репатрирана, поясни зевзекът.

Заради това той е внесъл жалба да Административния съд.

Росен Марков е популярен с това, че издейства за премахване на винетките до гробищен парк в Тополи, издейства и за обособяване на кръгово движение на кръстовището-убиец Варна-Добрич и Аксаковския панорамен път. През годините е правил много инициативи във Варна – за построяване на църкви, три чешми и пр.

Предлагам решение на проблема – по подобие на Лондон. Това ще помогне на стотици варненци, а и ще бъде без никаква инвестиция, поясни Росен Марков.