Фасади на изоставени къщи във Варна са като учебник по история на България.

Много стара реклама, на отдавна несъществуващата партия Български бизнес блок (БББ), може да се види в центъра на морския град. Политическата сила е създадена на 10 декември 1990 г. и регистрирана на 22 януари 1991 г. Разформирована е през 2001 година, като е наследена от Блокът на Жорж Ганчев. Това означава, че табелата във Варна е поставена преди повече от 22 години - време нужно на едно бебе да е пораснало и да има свое бебе.

Тази табела е много показателна за застоя в града. Правят се някакви неща на парче, но не се гледа общата картинка. Строи се ново, а не се ремонтира и поддържа старото, коментират варненци. Самата сграда също от дълги години е необитаема. Май е общинска собственост и трябва да бъде ремонтирана, още повече, че се намира на една историческа улица в града, в непосредствена близост до сградата на Областната администрация и на метри от дирекцията на МВР-Варна.

Много такива табели има из града. Опасни са, защото при силен вятър може да паднат, да наранят пешеходци. Общината трябва да направи нещо. Ако пък са на фирми, които все още съществуват, да ги глоби, че не са ги премахнали, коментират варненци.