В понеделник около 19.49 ч. на пътя Приморско - Созопол, след моста над р. Ропотамо в посока Созопол, мотоциклет "Ямаха", с благоевградска регистрация, управляван от 18-годишен мъж от Лом с 4 месеца стаж като водач предприема изпреварване, без да използва мигач за целта, като паралелно с това намиращия се пред него лек автомобил "Ауди А 3", с търговишка регистрация, управляван от 35-годишна софиянка също е предприел изпреварване, съобщиха от полицията в Бургас.

Мотоциклетът и лекият автомобил се засичат и от удара двуколесното излиза вляво извън пътното платно, блъскайки последователно два паркирани леки автомобила – "Пежо 307", с пернишка регистрация и л.а. "БМВ 525", с плевенска регистрация и намиращите се в близост до автомобилите трима пешеходци: 21-годишен мъж от Долна Митрополия, 26-годишен мъж от Долна Митрополия и 22-годишна жена от Плевен.

От ПТП пострадали: мотоциклетистът, който е получил изкълчване, навяхване и разтягане на колянна става, настанен за лечение в УМБАЛ Бургас; 21-годишният мъж от Долна Митрополия с фрактура на подбедрицата, настанен за лечение в УМБАЛ Бургас; 26-годишният мъж от долна Митрополия, получил контузия на бедрото и главата, прегледан и освободен за домашно лечение и 22-годишната жена от Плевен, която е получила открита рана на коляното и контузия на глезена и стъпалото, прегледана и освободена за домашно лечение.