Освободиха от длъжност досегашния командир на 3-то бригадно командване полк. Митко Балтов, на негово място за командир е назначен полк. Кирил Спаневиков. Това се случи по време на тържествен ритуал по сдаване и приемане на длъжността "Командир на 3-то бригадно командване“, предаде репортер на "Фокус“.

Полк. Митко Балтов каза пред състава на командването и официалните гости, че са изминали три години, откакто е казал, че думите "Сила, чест и достойнство“ трябва да са нещото, от което да се ръководят ежедневно в изпълнението си на дълга към Родината.

"Искам отново да Ви благодаря, че имах честта да бъда ваш командир. Уверен съм, че и за напред ще продължавате да изпълнявате задачите си така качествено и ще доказвате на обществото, че българските военни винаги са на своя пост и че силата, честта и достойнството са залегнали във вашите сърца“, каза полк. Балтов.

Новият командир Кирил Спаневиков също произнесе слово, в което изказа своята благодарност към командването на Сухопътните войски за гласуваното му доверие.

"Благоевград за мен не е длъжност, Благоевград за мен е част от моето житие. Преминах през различни длъжности, което ми даде възможност да изуча военното изкуство. За мен Благоевград е място, което бе, ще бъде и за в бъдеще място, на което ще остана. В моя житейски път винаги съм се ръководил от човешките ценности, а именно честност, добронамереност и отзивчивост, а военните ценности, които съм споделял по време на моята служба са: отговорност, решителност и приемственост. Ще следвам тези ценности и за в бъдеще. От този момент нататък район Благоевград и район Враца е едно общо за мен. Вратата ми винаги ще е отворена. Вярвам, че заедно ще успеем да постигнем всичко планирано и всичко, което предстои. Горд съм, че ще участвам в модернизацията на сухопътните войски като командир на 3-то бригадно командване“, добави той.

Сред официалните гости на събитието бяха: кметът на Община Благоевград Методи Байкушев, Областният управител Мария Димова, заместник-областният управител Крум Аргиров, заместник-председателят на Общински съвет – Благоевград Георги Корчев, Негово високопреосвещенство Неврокопският митрополит Серафим, ректорът на ЮЗУ "Неофит Рилски“ проф. Николай Марин, директорът на Регионален исторически музей – Благоевград д-р Кирил Алексиев и други.