Интересна и динамична се очаква да бъде предизборната кампания в Благоевград, предаде репортер на "Фокус“. Традиционно в битката за 1 МИР се включват ключови фигури от политическия живот на България, чиято цел е спечелването на региона, който включва общо 14 общини. 

От ГЕРБ вече обявиха, че отново ще заложат на Росен Желязков. Той е добре познат на партийната структура, тъй като това ще му бъде седми път като водач на листата на партията в Благоевградска област. В листата на ГЕРБ се очаква да присъстват и имената на Стефан Апостолов, д-р Атанас Камбитов, Георги Георгиев от Сандански и Костадин Стойков от Петрич. Традиционно партията на Борисов регистрира пълна листа от 22-ма кандидати. Дали и този път ще бъде така – ще разберем на 24 септември, тъй като именно тогава листата се очаква да бъде регистрирана в РИК – Благоевград.

Бившият министър на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков ще поведе редицата на "Продължаваме промяната“ в Пиринско. Към момента все още не е ясно на кои други имена ще заложат от ПП, но според неофициална информация сред кандидатите за депутати ще бъдат Марио Граченов, Ваня Кромбова и Димитрина Недина.

"ДПС – Ново начало“ вече регистрира листата си в Благоевградска област, като стана ясно, че водач ще бъде председателят Делян Пеевски. Листата на ДПС в 1 МИР е с 22-ма кандидати за народни представители. Сред претендентите за депутати са още Фатима Йълдъз, Меджитил Мименов, Ахмед Ходжов и Айлин Хадживезула.

За водач на своята листа в Благоевградска област "БСП – Обединена левица“ избра Кирил Добрев. Припомняме, че преди няколко години той беше изключен от БСП, но по-късно Върховният касационен съд го възстанови. Кои други имена ще влязат в листата на БСП за 1 МИР ще научим утре, тъй като се очаква от левицата да регистрират листата си във вторник.

"Има такъв народ“ регистрираха листата си днес, като водач ще бъде Павела Митова. Общият брой на кандидат-депутатите от партията на Слави Трифонов в Благоевградска област е 11. Втори в листата е Станислав Богдански, а трета Иванка Асенова. Сред останалите кандидати са Марио Герински, Ангелина Попова и Петър Пандев.

"Възраждане“ вече регистрира своята листа, като залагат на 14 кандидати. Водач е Цвета Рангелова, втора е Костадинка Джагълова, а трети Мустафа Люманков. В листата на партията за 1 МИР са още Илко Александров Гълъбов, Марио Георгиев Костадинов и Весела Александрова Андонова.

Справка в сайта на Районната избирателна комисия – Благоевград показва, че до този момент са регистрирани и листи от: ПП "Народна партия Истината и само истината“ с водач Танка Попова; партия "България на труда и разума“ с водач и единствен кандидат Милан Косаров; ПП "Български национален съюз – Нова демокрация“ с водач Йордан Манасиев; ПП "Кой“ – компетентност, отговорност и истина с водач Мадлена Пенчева-Кирчева; ПП "Глас народен“ с водач Стефан Цончев и ПП "Партия на зелените“ с водач Кирил Михов.