Често превишаване на скоростните режими се установява по пътя Девин – Кричим. Това съобщи на брифинг главен инспектор Пламен Йорданов – началник на "Пътна полиция“ – Смолян, предаде репортер на "Фокус“.

"Само на 22 септември за час и 10 минути има установени пет нарушения на скоростта – три от мотоциклетисти и две от водачи на автомобили. Засечени са трима мотоциклетисти, които са управлявали със скорости от 135, 161 и 137 км/час, както и два автомобила, които са се движели със 104 и 115 км/час“, уточни началникът на Пътна полиция в Смолян.

Той коментира, че там е туристически регион и сравнително новият път предразполага движението с високи скорости. "Това е причината да бъде засилен контролът в тази отсечка. Изпращат се наряди и от сектор Пътна полиция, които да извършват линеен контрол на тази отсечка заедно със служителите от РУ – Девин“, поясни гл. инспектор Йорданов.

Началникът на Пътна полиция акцентира, че най-влошена през последния месец е пътната обстановка на територията на Районно управление – Девин. Там са възникнали 6 пътнотранспортни произшествия с 10 ранени участници в движението.