За малко да направи голям удар, е била полицията във Варна. Униформените са вдигнати вчера на крак по сигнал за откраднати икони, кръстове, бижута. Оказало се, че те нямат никаква висока стойност.

Все пак кражбата е разследвана. Така блюстителите на реда попаднали и задържали 40-годишен жител на Суворово, с досие в МВР.

Чрез счупване на вратата, той проникнал в избено помещение, от където свил имитациите. Задържан е за 24 часа и е докладвано на прокуртатурата.

От полицията във Варна съобщиха още, че трима мъже на 28, 35 и 39-годишна възраст били проверени преди дни. При обиска у тях били намерени марихуана и метамфетамин, видно от експертните справки. Срещу задържаните са образувани бързи производства и са докладвани на прокуратурата. 

Вчера, след проведени бързи оперативно-издирвателни мероприятия от полицаите на Първо РУ, е задържан 43-годишен варненец, известен на МВР, който минути по-рано е извършил кражба на 30 м кабел от подземен гараж. По случая е образувано досъдебно производство и е уведомена прокуратурата.