Специализирана операция по опазване на обществения ред и сигурността е проведена през почивните дни на територията на сливенския квартал "Надежда" от екипи на РУ-Сливен.

Вечерта на 10 август е получен сигнал за сбиване на ул. "Крали Марко" заради силна музика. От групите, участващи в конфликта, са хвърляни бутилки и камъни. При овладяване на конфликта са нанесени леки щети по полицейския автомобил. Няма пострадали. Задържани са четирима, съобщиха от пресцентъра на МВР. По време на операцията са проверени 187 лица, 168 МПС и превозни средства с животинска тяга.

Съставени са 24 акта за нарушение на Закона за движение по пътищата / неизползване на детско столче, поставено фолио за затъмняване на предните стъкла, изменение на конструкцията, техническа неизправност и други/ и 31 фиша. По Наредбата на Община Сливен са съставени 4 акта - иззети са 2 кошума за движение в забранен пътен участък, съставени са 2 акта за силна музика. Съставени са 4 протокола за предупреждение по ЗМВР.

Операциите по обществен ред и сигурност продължават. За гарантиране спокойствието в квартала е осигурено присъствието на жандармерия.