Областна дирекция на МВР – Велико Търново ще съдейства на всички граждани без лични документи, за да могат да упражнят правото си на вот на балотажа на местните избори, които е на 5 ноември /неделя/, предаде кореспондент на "Фокус“.

Тези, които нямат лични карти ще гласуват със специални уверения.

"За издаването на такива е необходимо гражданите лично да подадат искане в Областната дирекция на МВР, РУ и участък към РУ. Това могат да направят до 17:00 часа днес или от 8:30 до 19:00 часа в неделя. Удостоверенията, осигуряващи възможност за упражняване на правото на глас на балотажа, се издават само след приемане на заявление за издаване на лична карта. В случай на подадено и регистрирано по постоянен адрес заявление за издаване на лична карта, удостоверение може да се издаде във всяко РУ и ОД на МВР, независимо от обявения постоянен и настоящ адрес“, обясняват още от полицията.

Удостоверението се издава, за да послужи само пред секционната избирателна комисия и е валидно за изборния ден – 5 ноември. Документи за заявен постоянен и настоящ адрес се издават от общинската администрация.