Полицията се отзова на три сигнала за домашно насилие в Старозагорско през уикенда, съобщиха за "Фокус" от ОДМВР-Стара Загора.

На 6 юли, в 08:49 ч. в Първо РУ - Стара Загора, е получено съобщение от 20-годишна жена, затова че в жилището ѝ в Стара Загора бившият ѝ приятел буйства и е агресивен спрямо нея. На място е установен 22-годишен мъж, който е нанесъл побой на жената. Той е задържан за срок до 24 часа. Образувано е досъдебно производство за престъпление.

На същия ден, в 22:05 ч. в Първо РУ - Стара Загора, е постъпило съобщение от 36-годишна жена, затова че в дома ѝ в Стара Загора, мъжът, с когото живее на съпружески начала, е проявил физическо насилие спрямо нея. Изпратеният на място полицейски екип е установил извършителят на деянието - 32-годишен мъж. Той е задържан за срок до 24 часа. В Първо РУ – Стара Загора е образувано досъдебно производство.

На 7 юли във Второ РУ - Стара Загора се е явила 52-годишна жена, която заявила, че около 18:10 ч. на ул. “Сава Силов" в Стара Загора, бившият ѝ съжител е нарушил заповед за защита от домашно насилие, издадена на 05.04.2024 г. от РП - Стара Загора, и е отправил закани спрямо нея. В Първо РУ - Стара Загора е образувано досъдебно производство. За срок до 24 часа е задържан 52-годишен мъж, извършител на деянието.