Областна дирекция на МВР – Велико Търново изнесе първи официални данни по сигнал за побой, нанесен на двама мъже от Горна Оряховица, направили забележка на шумна компания, предаде кореспондент на "Фокус“.

От полицията в старата столица уточняват, че предоставят събраната до момента информация с цел обективно поднасяне на информацията.

"В 1:00 часа през нощта на 21 октомври в полицейското управление в Горна Оряховица съдействие е потърсил местен жител. Той е сигнализирал за възникнал скандал, прераснал в сбиване, между няколко лица в района на беседка в междублоково пространство между улиците "Г. Измирлиев“ и "Г. Раковски“ в железничарския град. Потърпевши, според жалбоподателя, са той и негов съсед. Мъжът е дал обяснение по случая“, уточняват от полицията и допълват, че той е криминално проявен, осъждан за кражба и шофиране в нетрезво състояние.

Същата нощ на адреса е бил изпратен полицейски екип, а по случая е образувана преписка. "На 24 октомври потърпевшите са предоставили медицински удостоверения в Районно управление - Горна Оряховица, в които е посочено, че няма данни за нанесена средна телесна повреда. В хода на проверката са издирени и разпитани всички 10 лица, участвали в разпрата. Сочените за извършители от мъжа са шест лица на възраст между 20 и 25 години от Горна Оряховица и село Драганово, неизвестни до момента на полицията. След, като са събрани всички необходими доказателства по случая, вчера материалите са изпратени в прокуратурата, с мнение за образуване на досъдебно производство по чл. 325, ал.1 от НК“, обясняват още органите на реда.

До момента не са подавани други сигнали за нарушаване на нощната тишина от лица, събиращи се във въпросната беседка, уточняват от РУ – Горна Оряховица.