Открит урок по пътна безопасност с ученици от начална степен се проведе в СУ "Сава Доброплодни" в Шумен. Той е част от поредицата инициативи във връзка с безопасно поведение на пътя към и от училище. Началникът на пътна полиция гл.инсп. Веселин Георгиев припомни на учениците да бъдат особено внимателни тогава, когато се движат близо до пътното платно. Напомни им да носят светлоотразителни елементи, за да могат да бъдат видими за водачите. Пътните полицаи Йоана Йорданова и Николай Николов запознаха учениците с работата си, и споделиха кои са трудните и моментите на удовлетворение.

Най-голям интерес предизвика полицейското куче, което с помощта на своя водач полицай Добромир Добрев показа послушание, откриване на следа и задържане на престъпник.

Децата разгледаха отблизо полицейските автомобили, направиха си снимки за спомен с мотоциклета и обещаха да спазват правилата за движение. В края на открития урок затвърдиха своите знания, че коланите спасяват животи. Знаят, че трябва да пътуват в детско столче докато достигнат височина от 150 см. и задължително с поставен предпазен колан,.