Всички полицейски екипи на територията на Областна дирекция на МВР – Велико Търново ще работят в почивните дни. От полицията в старата столица увериха за "Фокус“, че е създадена организация за осигуряване на максимален брой служители на вход-изходите на големите населени места и по основните пътни направления.

"Дейността им ще бъде насочена основно към подпомагане и регулиране на трафика от служители с правомощия за работа по Закона за движението по пътищата (ЗДвП) за недопускане образуването на колони. Осигуряване присъствие и в районите на опасни пътни участъци, в участъци с въведена временна организация на движението и в районите на кръстовища, характеризиращи се с недостатъчна пропускателна способност на движението.

Засилен контрол ще има над водачи с поведение, представляващо опасност за останалите участници в движението по пътищата, свързано с неправилни маневри – изпреварване, навлизане в лентата за насрещно движение, движение в аварийната лента; недопускане отнемането на предимство и други нарушения съобразно спецификата по територия“, обясняват още от ОД на МВР.

Полицията съветва още да планираме пътуването си предварително и задължително преди тръгване да се информираме за пътната обстановка и евентуални ограничения.

"Не шофирайте уморени или след употреба на алкохол.  Проверете  редовността на документите на автомобила. Съобразявайте се с пътните знаци и маркировка, с въведените ограничения и метеорологичната обстановка. Уверете се в доброто състояние и подготовка на автомобила за движение в зимни условия. Проверете и личните си документи. При влошаване на метеорологичната обстановка не тръгвайте на път. При попадане в опасна ситуация първо сигнализирайте на тел. 112 е едва тогава се свържете с близките си или се обозначи в социалните мрежи“, призовават още органите на реда.