По предложение на областния управител на Русе Данаил Ковачев полицейски патрул дежури вече втора седмица на кръговото кръстовище пред ГКПП "Дунав мост“. Униформените спомагат на място за организация на движението в пиковете часове, като те съдействат за поетапното придвижване както на леките автомобили, така и на тежкотоварния трафик. Целта е облекчаване на трафика и осигуряване на безопасност при придвижване в района, като полицаите съдействат на останалите отговорни институции.

Подобна мярка се наложи заради засиления трафик от и към Румъния по време на пика на летния отпускарски сезон. "Затрудненото придвижване по републикански път II-21, в частност по бул. "Тутракан“ създава сериозно неудобство за жителите както на гр. Русе, така и на съседните населени места предимно при придвижването им към и от работните места. Така създалата се обстановка продължава твърде дълго и не може да бъде разрешена единствено чрез спазване на зададените нормативни изисквания за движение по пътищата. Ситуацията е усложнена и поради силно ограничения капацитет на транспортните артерии в този район, което налага допълнителен контрол в посочения рисков участък“, коментира Ковачев. Той отчете и много доброто ниво на координация между Областната администрация и директора на ОДМВР ст. комисар Пламен Първанов.

Полицейският екип регулира транспортните потоци между двете кръгови движения при вход ГКПП "Дунав мост“ и Свободна зона – Русе в часовия диапазон от 06.30 ч. до 09.00 ч. и от 16.30 ч. до 19.00 ч. всеки делничен ден. Служителите на Областната дирекция на МВР /ОДМВР/ се предвижда да останат там до 21 септември.