Полицаи задържаха товарен автомобил с 21 мигранти в него, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР – Хасково. Полицаи от управлението в Свиленград задържаха товарен автомобил с 21 имигранти на 12-и в района на км.87 на АМ “Марица“ по време на специализирана операция по линия на противодействие на незаконната миграция.

Служителите са проверили "Форда“, пътуващ за София, чийто регистрационни табели отговаряли на друг автомобил. При спирането на колата, водачът и пасажерът й побягнали, но по-късно са задържани. В товарния отсек на колата са намерени 21 чужди граждани от мъжки пол, самоопределящи се като афганистанци, без документи за самоличност. Водачът на 31години и пасажерът на 36 години са били с мярка на задържане до 24 часа по образуваното досъдебно производство. Двамата обвиняеми трябвало да транспортират групата до Любимец, като за това щели да получат възнаграждение.



Днес прокуратурата им е повдигнала обвинение и им е взела мярка на задържане до 72 часа и са приведени в следствения арест. Чужденците, единият от които не е навършил 16г. са настанени в СДВНЧ-Любимец. И в момента се извършват действия по разследването под надзора на Районна прокуратура – Хасково – Териториално отделение – Свиленград.