Полицаи установиха, в частен дом във видинското село Арчар, четири кубика немаркирани дърва без документи, доказващи законния им произход, предаде репортер на "Фокус“.

Горски служител е съставил на стопанина акт по Закона за горите. По случая в РУ-Видин е заведена преписка по чл.235 от Наказателния кодекс, уточняват от ОДМВР-Видин. За последната седмица това е трети случай, при който полицаи установяват немаркирани дърва. Преди четири дни  при проверки на частни адреси в Брегово и Новоселци полицаи установили по два кубика немаркирани дърва без документи. В Новоселци униформените са задържали конска каруца, превозваща два кубика немаркирани дърва. На местните жители са съставени актове. По случаите в РУ-Видин са заведени преписки по чл. 235 от Наказателния кодекс.

В хода на специализирана полицейска операция на територията на Районно управление-Видин през седмицата  бяха установени при проверки на два частни адреса във Видин и Дунавци нови четири кубика немаркирани дърва.

Засилените проверки по контрола за опазване на горските територии от Изпълнителна агенция по горите и нейните структури продължават и през 2024 година. Над 320 000 проверки в цялата страна са извършили служителите на агенцията през 2023 г., като са съставени над 5500 акта за установени нарушения, съобщават от Изпълнителна агенция по горите.