Благотворителен базар с ръчно изработени играчки и картички се проведе в сектор "Пътна полиция“ при Областна дирекция на МВР – Велико Търново. Със събраните пари служителите на реда зарадваха живущите в Дома за стари хора в старата столица, предаде кореспондент на "Фокус“. Пенсионерите пък отговориха с фолклорен концерт, топли ръкавици, шалове, шапки, усмивки и добро настроение.

Идеята хрумнала на системния администратор Мария Костадинова още в началото на декември . Тя решила да организира благотворителен базар, а събраните средства да дари на Дома за стари хора "Венета Ботева“. Сама изработила коледни играчки и ги предложила на колегите си в сектора. Полицаите откликнали на мига. За кратко време те изкупили изработените от нея играчки и продължили да дават пари, дори след, като базарът приключил.

"Все лоши неща се говорят за полицаите, исках да се види, че те са добри хора, отзивчиви и състрадателни“, обяснява Мария.

След края на инициативата тя се с директорката на дома. Обяснила каква е идеята и колко средства са събрали. Заедно взели решение да зарадват старите хора с концерт и скромни подаръчета. Танцьорите от Клуб по български народни танци "Белонога“ откликнали на молбата и безвъзмездно се включили в инициативата.

Идеята на Мария е подобни базари да има и през следващите години.