Още три автомобила на пияни или дрогирани иззеха полицаите в Бургаско вчера, съобщиха от ОДМВР - Бургас.

Служители от Районно управление - Несебър, обслужващи пътен инцидент с материални щети, възникнал на несебърската улица "Хан Крум", констатирали около 4 часа, че водачката на л.а. "Фолксваген Голф" е шофирала след употреба на алкохол. Дрегерът е отчел 2.06 промила алкохол в кръвта. Зад волана е била 19-годишна жена неправоспособна софиянка. Тя отказала да даде кръв за химичен анализ.   

Около 16.20 ч. в района до бл. 50 в ж.к. "Славейков" служители от Второ Районно управление – Бургас спрели за проверка лек автомобил "Фолксваген Пасат", с бургаска регистрация, управляван от 51-годишен бургазлия. Полицаите установили, че мъжът шофира след употреба на алкохол с концентрация - 2,04 промила. Водачът отказал да даде кръв за химичен анализ.  

Около 19.30 ч. на поморийската улица "Княз Борис I" служители от Районно управление - Поморие спрели за проверка лек автомобил "Сеат Толедо", с бургаска регистрация, управляван от 43-годишен несебърлия. След тестване за употреба на алкохол и наркотични вещества, втората проба е била положителна за употреба на канабис. Водачът отказал да даде кръв и урина за химичен анализ.

Тримата са задържани за срок до 24 часа. Автомобилите им са иззети.