С общоградско поклонение ще бъде почетена паметта на Васил Левски в Кюстендил, съобщиха за "Фокус“ от отдел "Култура и духовно развитие“ към Община Кюстендил. Програмата по повод 151 години от гибелта на Апостола ще започне от 11.00 часа пред бюст-паметника на Дякона в града.

Ще бъде изнесен рецитал от възпитаниците на театралната школа към Обединен детски комплекс, а след това ще бъдат поднесени венци и цветя в памет на Апостола на българската свобода.

С възпоменателно шествие от площад "Свобода", поклонение и поднасяне на венци и цветя пред паметника на Васил Левски в Дупница ще започне отбелязването на 151 години от гибелта на Дякона.

Възпоменателното шествие ще тръгне в 10.30 часа от площада.  В 15.00 часа в изложбена зала "Джамията" ще бъде открита изложба на рисунки "Спомен за Апостола" на деца от община Дупница. 

От 10.00 часа на паметника на Васил Левски в село Соволяно ще бъде изнесено слово. Програмата предвижда поднасяне на венци и цветя. На паметната плоча в село Соволяно, от 13.00 часа, ще бъдат отбелязани 151 години от обесването на Апостола.