Поклоннически поход от Елена до Къпиновския манастир "Св. Николай Чудотворец“ организират от Общината в планинското градче на връх Илинден – 20 юли. Събитието е традиционно и ежегодно в него участват десетки, дори стотици миряни, предаде кореспондент на "Фокус“.

Пешеходният поход ще тръгне от пл. "Иларион Макариополски“ в 8:00 часа в събота. Събитията в манастира ще започнат около обяд. За тези, които искат да се включат в тях, но нямат възможност да извървят разстоянието, е осигурен транспорт от автогарата в Елена, който тръгва в 10:30 часа. Необходимо е предварително записване, а таксата, която ще се плаща е 4 лв.

По обяд в Къпиновския манастир ще бъде отслужен водосвет за здраве, след което ще бъде осветен курбан, който ще се раздава на миряните. Отпътуването обратно към Елена е в 15:00 часа.

Традицията на ежегодното поклонническо посещение на светата обител е на повече от 20 години и е възстановена по инициатива на Общината. Целта й е да сплотява вярващите и да се предава на следващите поколения.