Първa поетична среща в Смолян с поетесата Латинка Златна ще се проведе в отдел "Читалня“ на Регионалната библиотека "Николай Вранчев“ – Смолян на 12 септември от 17:30 часа.

Тя е поетeса, писател, публицист, рецензент и преводач. Отличената с множество международни и национални поетични награди авторка ще представи в Регионалната библиотека триезичната си книга "Ключът на песните".

Гостите на събитието ще имат удоволствието да чуят и нейни стихове посветени на Родопа планина.

Латинка Златна е родена на 27 декември 1957 г. Живее в Ловеч, България. Тя е поет, писател, публицист, рецензент, преводач и др. Има издадени десет стихосбирки, една двуезична поетична книга на български и една прозаична книга "Палитра от бои" . Също така има издадени петнадесет преводни книги. През 2006 г. нейното име бе вписано в "Атлас на българската литература" (1878-2012), том Трети. Нейни стихове са отличени с много международни и национални награди. Преведени са на сръбски, македонски, руски, полски, украински, английски, арабски и други езици и са включени в над 40 антологии и алманаси, както и в 15 национални алманаси, а също така са поместени в международни списания, в централни и местни вестници.