Средства в помощ на студенти и курсанти в неравностойно положение събра Коледният благотворителен бал на Националния военен университет "Васил Левски“ във Велико Търново. И през тази година личният състав на висшето училище се обедини около идеята да дари на тези, които имат нужда, предаде кореспондент на "Фокус“. Общата сума, която бе отчетена в края на събитието, възлиза на 8 хиляди лева.

Началото на бала постави лично началникът на НВУ бригаден генерал Иван Маламов, който танцува валс със своята съпруга, а музиката бе изпълнена от курсанти на университета.

"Валс“ от "Втора джаз сюита №2“, Химн на курсантите и много други прекрасни мелодии звучаха през цялата вечер, като част от програмата бе и Военния духов оркестър. Гостите успяха да се насладят на изпълненията на Гергана Стоянова – участник в тазгодишното издание на "Гласът на България“, класически произведения на роял от Божана Харизанова, изпълнения на виолончело и джура гайда от талантливите курсант-младши сержант Ивайло Раев и курсант-младши сержант Калоян Лаков, а курсант-младши сержант Вутов вдигна гостите на крака със своите авторски произведения. Приятна изненада поднесоха старши сержант Александър Пеев и курсант-старшина Виктория Ковачка с изпълнението на две прекрасни български песни.

На финала, по традиция, всички се хванаха на българско хоро.