Кметът на Търговище д-р Дарин Димитров подписа договорите за доставка и монтаж на оборудване и обзавеждане на новата сграда на Детска градина № 5 "Червената шапчица". Изпълнителите са избрани след обществена поръчка, обявена от Общината.

Обект на поръчката са доставката и монтажът на мебелно обзавеждане и електрически уреди. Ще бъдат доставени и занимателни спортни уреди, принадлежности и пособия за физкултурния салон и групите. Ще бъдат закупени още мултимедийно и компютърно оборудване.

Поради отказ на спечелилия поръчката за доставка на мебели и спортни уреди, договорите по тези позиции са сключени с фирмите, класирани на второ място в откритата процедура.

Общата стойност на всички сключени договори е 181 836 лв. при прогнозна стойност на поръчката от 237 000 лв. без ДДС. Срокът за доставката и монтажа е до средата на месец ноември.

Припомняме, че новата детска градина бе изградена по Програмата за изграждане, пристрояване, надстрояване и реконструкция на детски ясли, детски градини и училища на Министерството на образованието и науката. Новата сграда ще разполага с четири занимални, като всяка от тях има отделни кът за хранене, санитарно помещение и спалня. Обособен е и физкултурен салон, с какъвто старата сграда, построена през 1965 г., не разполагаше. Общата стойност на проекта за строителство е над 4 млн. лв., като 3 млн. лв. са осигурени от държавния бюджет, а над 1 млн. лв. – от общинския.

Предстои стартиране и на процедура за прехвърляне управлението на новия сграден фонд на ръководството на детското заведение.