Подготовката за предсрочните парламентарни избори, насрочени за 27 октовмри, върви по план във Великотърновска област. В това увериха областния управител Ивайло Здравков и директора на Областна дирекция на МВР ст. комисар Димитър Машов, предаде кореспондент на “Фокус".

“Основната ни цел е да организираме провеждането на честни и прозрачни избори", припомни губернаторът. 

В отговор директорът на полицията обобщи, че неговите служители ще гарантират това. Той допълни и, че сигурността на целия процес ще бъде обезпечена от екипите на ОД на МВР.

“В Дирекцията създадохме и специален щаб във връзка с организацията на процеса, който ръководя лично. Такива бяха създадени във всички Районни управления в областта", посочи още ст. комисар Машов и обобщи, че дейностите към момента вървят по план.

Обсъдени бяха и различни организационни въпроси, свързани с нормалното протичане на изборите, както и техническата им подготовка.

Здравков бе категоричен и, че Областна администрация поддържа връзка с всички отговорни за вота институции и, че координацията и комуникацията са в много добър синхрон. Стриктно се спазват и указанията, дадени от Министерски съвет. Всички обединяват усилията си за спокойното и нормално протичане, както на предизборната кампания, така и на самия изборен ден.

Дискутирани бяха и транспортните схеми, които ще се ползват при доставката на машините за гласуване, както и графикът за придвижването на секционните избирателни комисии до РИК, след като изборният ден приключи. Екипите на ОД на МВР - Велико Търново ще охраняват и тези процеси.