Във връзка с подадената оставка на заместник-кмета Савина Петкова, за която "Фокус" вече информира, самата Петкова реши даде разяснение по казуса. Ето какво написа тя във фейсбук:

Уважаеми пловдивчани,

Въпросът за моята оставка никога не е бил на живот и смърт, поне не за мен. Законът ми дава това право и реших да го използвам, подавайки своята оставка като заместник-кмет по “Транспорт" към община Пловдив. 

Вярвам, че този мой акт ще запази спокойствието и нормалната работна среда. Управлението под натиск не върши работа – нито за кмета Костадин Димитров, нито за мен, нито за "Браво, Пловдив“. Развитието на Пловдив и неговия градски транспорт не бива и не трябва да се превръща в заложник на вътрешнопартийни разправии. Не това е пътят, а силната политическа воля, доверие и професионализъм, за да бъдат решени натрупаните в годините проблеми в сектора. С извинения от трибуната няма да стане. Със задоволяване на лични амбиции, политическа алчност и неглижиране на проблемите - също. Не е честно спрямо пловдивчани.

Аз съм сред учредителите на сдружение "Браво, Пловдив“ и като кандидат за кмет на последните местни избори преследвахме целите си заедно. Държа да подчертая – заедно. Когато тръгваме в различни посоки, е нормално да се разделим. Откровеното невежество, придружено със силова арогантност и безпардонно незачитане на знанията, опита и труда на другите не мога да приема. Успех на младите хора, дано са поели по верния път!

Използвам случая да благодаря на всички, с които работихме през последните няколко месеца - това са хората зад кадър, които ежедневно дават най-доброто от себе си, този тежък сектор да функционира.