Почистиха циркуса на Седемте рилски езера, съобщиха за "Фокус“ от дирекцията на "Национален парк Рила“. Служители на парка са участвали активно в почистване и поддръжка на туристическите пътеки на най-посещавания район в защитената територия.

"Четирите обособени групи обхванаха всички участъци от основните туристически пътеки, които бяха рехабилитирани и възстановени през последните години във връзка с високата използваемост от туристи, особено през летните месеци.

Инициативата се проведе за поредна година, след края на активния туристически сезон в парка“, посочиха от парковата дирекция.

Напомнят се отново и основните правила, които туристите трябва да спазват: да се движите само по маркираните туристически пътеки; да не влизате в езерата; да не замърсявате; да не използвате нерегламентирани МПС-та за достъп до циркуса на езерата; да не бивакувате извън определените места.

Сигнали за нередности може да се подават на парковата охрана на тел. номер 0884 111 400.

"Отношението и грижата на всеки един посетител към защитената територия е от значение! От нас зависи да съхраним прекрасната българска природа“, посочиха още от националния парк.