Кметът на Община Кюстендил инж. Огнян Атанасов връчи почетен плакет на дългогодишния директор на МБАЛ "Д-р Никола Василиев“ д-р Александър Величков, който излиза в пенсия, предаде репортер на "Фокус“. Това се случи по време на заседанието на Общинския съвет в града.

"Това беше човекът, който застана и посрещна Ковид кризата, с неговия екип се бори и спаси много човешки животи. Изключително съм благодарен за неуморната му работа в полза на жителите на Община Кюстендил. Благодаря ви, д- р Величков, че ви има “, заяви кметът инж. Огнян Атанасов.

След дългогодишна служба в изпълнение на лекарския си дълг по опазване на общественото здраве, д-р Величков се пенсионира, а кметът изрази искрената си надежда той да продължи да служи на жителите на общината.

Д-р Александър Величков изказа своята признателност за оказаната чест. "Благодаря за доброто съдействие на миналия и сегашния Общински съвет, на предишното и сегашното ръководство на Община Кюстендил. Болницата е изключително важна институция за всеки жител на града. Пожелавам на всички да сте живи и здрави, благодаря още веднъж“, заяви д-р Величков и увери, че ще продължи да работи като лекар в здравното заведение.