Община Казанлък и Колоездачен клуб "Лястовица 1905“ канят всички желаещи да се присъединят към вълнуващо велоприключение в Долината на тракийските царе, предаде репортер на "Фокус". На 7 септември от 9:00 ч. ще бъде организирана велообиколка от Казанлък до тракийските гробници в района. Маршрутът включва гробниците "Оструша“, "Грифони“, "Хелвеция“ и "Шушманец“, а на финала колоездачите ще бъдат посрещнати с демонстрация на тракийски боеве от Багатур в Археокомплекс "Долината на тракийските царе“.

Велообиколката "По следите на траките" има опознавателен и образователен характер – на всяка една от гробниците колоездачите ще бъдат посрещнати от екскурзовод от ИМ "Искра“, който ще разкаже повече за обекта и откритото в него тракийско наследство.

Приключението е подходящо за любители на велотуризма и деца. Велообиколката ще премине по изградените велоалеи от Казанлък до всяка една от гробниците под вещото ръководство на професионалните колоездачи от КК "Лястовица – 1905“. Дължината на маршрута е приблизително 12,5 км.

 

"Очакваме ви на 7 септември в 9.00 часа на паркинга на парк "Тюлбето“, където ще стартира велообиколката. За повече информация – следете събитието и онлайн ТУК. Не пропускайте възможността да опознаете Долината на тракийските царе с колело!", апелират организаторите.

 

Събитието е част от програмата на Празници в Долината на тракийските царе 2024.