Демонстриране на тактико – техническите способности на силите и средствата за реагиране при пожари, бедствия и извънредни ситуации се състоя днес в гр. Перник. Поводът е предстоящия професионален празник на пожарникарите и спасителите – 14 септември и 119 години от началото на пожарното дело в България.

Служители от Районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението“ – Перник демонстрираха гасене на пожар на третия етаж в хотел "Струма“ и спасяване на хора, попаднали в огнения капан. С помощта на автомеханична стълба беше изваден човек, в чиято стая е лумнал огъня. Евакуирани бяха и останалите посетители в съседните на горящото помещение стаи. С помощта на гасителна линя, огънят бе потушен и възстановено нормалното функциониране на хотела.

Кулминацията от мероприятия по случай празника ще бъде утре, когато от 10, 30 ч. в двора на РСПБЗН – Перник, на ул. "Граово“ № 1А ще бъде отслужен водосвет за здраве и благоденствие на служителите.  От 11, 00 ч. ще се извърши тържествено поднасяне на венци и цветя на паметните плочи на загиналите при изпълнение на служебния си дълг пожарникари Никола Миков и Сашо Евтимов.