По повод 140 години от рождението на Владимир Димитров – Майстора преиздават книгата "Почит към Майстора“. Това съобщиха за Радио "Фокус“ – Кюстендил от Общинския съвет в града. Вече е одобрена сума от общинския бюджет, която ще бъде използвана за тази цел.

Автор на книгата е известният писател Михаил Калдъръмов. Той е член на Съюза на българските писатели, автор на 10 книги, а стихосбирката му "Свободата на гладните“ е притежание на националните библиотеки в Париж, Лондон, Москва и Вашингтон. Преди 10 години, по повод 130 години от рождението на Майстора, авторът публикува книгата "Почит към Майстора“ с импресии по творби на големия художник. Тя е двуезична – на български и на английски, с великолепни цветни репродукции на шедьоври на Майстора. Според литературната критика книгата е уникално произведение в което картините на знаменития художник са представени като цветни песнопения, в които има горест, болка, копнеж, преклонение, възторг, опиянение, молитва.



Първият тираж от книгата вече е изчерпан, което налага излизането на втори тираж, в навечерието на 140 години от рождението на Майстора.

Венцеслав ИЛЧЕВ