Четвъртото издание на бляскавия форум за текстил и мода ще се проведе от 5 до 7 октомври в Международен панаир Пловдив. То ще представи най-актуалните тенденции и технологии в индустрия за облекло и аксесоари. Обхванати са всички сегменти: висша мода, бутиковите линии и конфекции на дрехи, трикотаж и кожи, обувки и аксесоари. В организацията и провеждането му отново обединяват усилия екипите на Международен панаир Пловдив, "Спекс“ ООД и световноизвестният стилист Иван Донев.

До момента участие в изложението са заявили компании от 7 държави, сред които както утвърдени марки, така и нови производители. Тази година експозицията се обогатява с още един тематичен акцент -  интериорен дизайн. Италианска мека мебел ще впечатли посетителите със стилни предложения за обзавеждане.

За първи път ще бъде представена и мъжка модна линия на водеща марка от Полша. Детското облекло е другото ново направление в четвъртото издание на ТеxTailor Expo 2023. С колекциите си водещи брандове пренасят малчуганите в света на приключенията. Китайски и индийски производители ще представят богатство от текстил за вечерна, спортна и всекидневна мода. Фабрика за машини за довършителни дейности участва с модерни гладачни, преси и оборудване за памучен печат, печат Liene, печат на коприна и смесени тъкани. 

Друга китайска компания се представя с най-новите си модели предачни станове и съпътстващи съоръжения. Фабрика, специализирана в производството и разработването на всички видове прежди и конци – също от Китай, ще покаже иновативен асортимент за шиене и бродиране. Завръща се един аспект от първото издание на форума – производството на кожи за модната индустрия.

Сертифициран водещ бранд у нас ще се представи с асортимента си от висококачествени естествени кожи, подходящи за производство на обувки, чанти, портфейли, колани, кожени бижута и аксесоари, облекла и други изделия.