Счупените клони и дървета от първия мокър сняг в Пловдив и затрудненото придвижване по тротоари и велоалеи станаха повод за тема на питане от общински  съветници към кмета Костадин Димитров, предава "Фокус".

"Осигуряване на своевременно и ефективно почистване на велоалеите и тротоарите, особено в гъстонаселените или интензивни райони е от съществено значение, за да се осигури гладкото движение на пешеходци и велосипедисти и да се предотвратят всякакви потенциални опасности поради натрупан сняг или лед, както и от падналите по трасетата клони" - аргументират се Добромира Костова, Георги Рогачев, Тодор Токов и Александър Ракшиев. 

Съветниците питат наличен ли е в община Пловдив конкретен протокол или план за снегопочистване на велосипедни алеи и тротоари, както и конкретен годишен план график за периодично почистване на велосипедните алеи. Ако има - какви са графиците, а ако няма - планира ли се създаването им и в какъв срок.

Интересуват се също има ли план за подобряване или оптимизиране на текущата цялостна стратегия за почистване на община Пловдив.