Адвокатска колегия в Пловдив започва кампания в подкрепа на бежанците от войната в Украйна, съобщиха за Радио "Фокус"- Пловдив от колегията. Адвокатският съвет в Пловдив се обръща с апел към колегите си за участие в доброволческа кампания, с която да подпомогнат юридически бежанците в процедурата за получаване на статут на бежанец.

Всеки желаещ да се включи може да заяви това в колегията, като впоследствие ще бъде включен в нарочен списък на адвокати, предоставящи безплатна правна помощ на пострадалите от войната в Украйна лица.

Адвокатският съвет при АК Пловдив на свое заседание, проведено на 02.03.2022 г., е взел и Решение № 71, с което да организира кампания за събиране на средства за финансово подпомагане на бежанците от войната в Украйна.

Всеки желаещ да дари средства може да направи това на следната банкова сметка към Адвокатска колегия Пловдив, с основание за плащане "подкрепа на бежанците от войната в Украйна“:

БАНКА ОББ - IBAN: BG19UBBS80021052381240

BIC: UBBSBGSF

За улеснение е поставена и дарителска кутия в офиса на АК- Пловдив, където също може да бъдат дарени средства.

Събраните средства ще бъдат предоставени на БЧК или други организации, с цел финансово подпомагане на бежанците от Украйна.

Цветана ТОНЧЕВА