Читателка на Plovdiv24.bg се свърза с редакцията ни, за да разкаже нещо много неприятно, а именно, че се налага да чака автобус на градския транспорт цели 70 минути. Става въпрос за рейс по линия 29, който свързва районите “Западен" с “Тракия". За подобен проблем Ви информирахме преди няколко дни, отново с чакане на спирка, което е било 70 минути. Ето какво ни сподели тя:

Здравейте.

Пиша по повод градския транспорт в Пловдив. Автобус 29 е само две коли в града. Тази сутрин (преди няколко дни бел. ред.) съм го чакала час и 10 минути на спирката на Сточна гара, посока “Тракия". Пътувам всяка сутрин с тази линия и е много нередовен. Понякога се случва да чакаме повече от час в сутрешните часове, когато всеки бърза за работа.

Мисля, че е крайно време кметът на града да направи нещо по въпроса.Това е единствения автобус от “Смирненски" към “Тракия".

Припомняме, че заради неизпълнение на курсове по някои от линиите на градския транспорт на Пловдив кметът Костадин Димитров се наложи да разтрогне договора с консорциума от 2016 година и да помоли областният управител за временна мярка за превоз на пътниците. 

Фирма “Хеброс бус" обслужва линия 29. Преди време кметът посочи, че договорът от 2018, в който участва "Хеброс бус", засега няма да се разтрогва, но остава на дневен ред. Фирмите имат последна възможност да се разберат помежду си, като един от вариантите е "Хеброс бус" да предостави една или две линии на друг колега. Ако това не се случи, и това споразумение ще бъде прекратено.