Пловдивчани "иззеха" функциите на "Дядо Коледа" тази година и решиха да подарят подарък на непознато дете от пловдивски дом, разбра "Фокус".

По-рано днес пиарът на "Държавна Опера - Пловдив" Лили Бързева сподели във Фейсбук за страхотна инициатива в която всеки желаещ може да се включи и да зарадва с подарък дете от пловдивски дом 

"Тази елха се намира във фоайето на хотел "Тримонциум". Писмата, закачени по нея са коледните желания на деца от дом "Олга Скобелева", "Рада Киркович", Центъра за настаняване и "Майка Тереза".

Всеки може да избере писмо и да занесе подаръка на рецепцията до 15.12. Картичките са свършили само за няколко часа! Всички подаръци са закупени!

Екипът на хотела, организатор на кампанията, предостави координатите на директорите на Домовете на децата лишени от родителски грижи, защото те имат нужда от помощ не само по Коледа...

Пишете ми на лично съобщение ако ги искате! И хора, благодаря за споделянето и затова, че сме Заедно в добрините!", гласи публикацията й.

За няколко часа публикацията бе споделена над 2 хиляди пъти и има множество коментари.

Един от последните коментари гласи, че всички писма от елхата са вече взети от желаещи и не се знае, дали ще има нови закачени в близките дни.

Поздравяваме гражданите за проявената добрина и бързата реакция.