Пловдив ще се присъедини утре, 21 януари, към световната акция "Русия без Путин“, съобщиха от сдружението "За свободна Русия" – организатор на проявата у нас.

Предвиждат се митинги в София, Бургас, Варна, Пловдив и Русе. "Сдружението "За свободна Русия" в България  изразява своята солидарност с Алексей Навални. Също така се обръщаме към българските власти с молба да предоставят убежище на противниците на войната и режима на Путин.“ – се казва в изявление на организаторите.  

В Пловдив митингът ще се проведе при Централна поща, до Главната улица.

В София - на пешеходната пътека на кръстовището между булевард "Витоша" и булевард "Патриарх Евтимий" – при метростанция НДК.  

В Бургас – при паметника на Альоша.

Във Варна събитието ще се проведе при централния вход на Морската градина.

В Русе протестиращите ще се съберат при сградата на общината.

Началният час е 14:00.

Държавната агенция за бежанците нееднократно отказва да разгледа молбите за убежище на две бежанки от Русия, противнички на войната срещу Украйна – без да разглежда молбите им по същество. Става дума за актрисата Елена Санина и театралния режисьор Оксана Глазунова. Двете вярват, че позицията им срещу войната ги поставя на правилната страна на историята.

Наред със случаите на Елена Санина и Оксана Глазунова, организаторите събитиетио се опитват да привлекат общественото внимание към съдбата на още един бежанец – Глеб Стручев.