Пловдив ще има удоволствието да посрещне Сабине Грубмюлер, управляващ директор на роялите Bösendorfer – един от най-известните културни символи на Европа.

Тя пристига в града, за да се срещне с културни и бизнес лидери и, в рамките на тази визита, ще проведе среща-разговор с любителите на класическата музика, които могат да зададат въпроси, да разгледат и дори да пробват лично един от концертните рояли Bösendorfer.

Събитието ще се състои с вход свободен на 20 септември 2024 г. (петък) от 18:30 часа в Зала "2019“ (ул. "Гладстон“ 32). Тази среща е насочена към всички меломани, които ще имат възможността да чуят увлекателния разказ на Сабине Грубмюлер за историята и настоящето на културната институция Bösendorfer.

Сабине Грубмюлер коментира предстоящото си посещение:

"България е страна с богата музикална традиция и съм развълнувана, че ще имам възможността да се срещна и запозная с още хора, които като мен, споделят страстта към музиката. Ще е голямо удоволствие да разговарям лично с тях и да споделя историята и опита на Bösendorfer“.

В чест на посещението на Сабине Грубмюлер и в рамките на срещата на 20 септември, звездите на класическата музика – пианистката Донка Ангъчева и цигуларката Лидия Байч – ще представят музикална програма с произведения на Фредерик Шопен, Антонио Вивалди, Астор Пиацола, Фриц Крайслер, Енио Мориконе и други.

Донка Ангъчева, която вчера бе номинирана за "Будител на годината 2024“ в престижната класация на Българското Национално Радио споделя: "За мен е чест да бъда част от това събитие в Пловдив – градът, където започна моето музикално пътешествие. Музиката е универсален език, който свързва хората, и нямам търпение да споделя сцената с изключителната Лидия Байч и да се срещна с публиката в родния ми град.“

Централен партньор на събитието е Sportalm, които също имат специално отношение към Пловдив и музиката:

"Sportalm и България са в дългогодишна и успешна симбиоза. Повече от 25 години австрийската модна марка произвежда в двата си завода в Мадан и Кърджали. Благодарение на тези производствени бази, ние сме дълбоко свързани със страната и нейните хора. Sportalm винаги е подкрепял културата в Австрия и е прекрасно, че сега можем да продължим тази традиция и в България. Вечерта с Донка Ангъчева и Лидия Байч е чудесна възможност да представим нашата компания за първи път като културен партньор в Пловдив. С нетърпение очакваме това уникално събитие."

Разговорът със Сабине Грубмюлер ще се движи в орбитата на музиката и международния културен обмен. Тя е опитен икономист и финансов специалист с над 30 години опит в ръководни позиции в различни австрийски индустриални компании. Тя е първата жена, която оглавява Bösendorfer Piano Manufacturers. Под нейно ръководство компанията успешно разработва няколко нови модела рояли и разширява международните си операции, като Сабине лично отговаря за дейностите на глобалния пазар. Преди да заеме поста на управляващ директор, тя играе ключова роля в реорганизацията на компанията.

Сабине има богат опит в продажбите и маркетинга, както и задълбочени познания в организационното развитие. Притежава магистърска степен по бизнес администрация и има страст към музиката, пътуванията и опознаването на нови култури. Освен това, тя е активен поддръжник на млади таланти и жените в бизнеса, като член на Федерацията на индустрията и Бизнес форума за ръководители.

Модератор на срещата ще бъде Донка Ангъчева.