Пандемията oт COVID-19 ни мотивира да адаптираме начина си на живот, включително и начина, по който работим. Много фирми осъзнаха, че 100% дистанционната работа е изпълнима и прави служителите по-щастливи и по-продуктивни.

Тъй като все повече хора приемат да работят дистанционно от чужбина Brother UK определи най-добрите, най-лошите и най-евтините места в Европа за отдалечена работа. В анализа са посочени фактори като скорост на Wi-Fi, цена на апартамент, ценi на електроенергия, безопасност в страната и общи разходи за живот.

Пловдив попада в челото за най-евтини места в Европа за работа от вкъщи. Пловдив е четвъртият най-евтин европейски град с оценка 66,60 от 100. Хубав апартамент с една спалня в центъра на града би струвал 272,17 паунда на месец или 197,01 паунда извън града. Основните битови сметки са около 65,39 паунда, а интернет ще бъде 10,66 паунда. Хранене в среден клас ресторант  би струвало 6,61 паунда!

Първите три евтини града в класацията са Тузла в Босна и Херцеговина, Орадеа и Крайова в Румъния.

Градовете, които предлагат най-добри условия за дистанционна работа, според нея са Люксембурт, Оломуц (Чехия), Ротердам (Нидерландия), Олборг (Дания), Рейкявик (Исландия).

Най-скъпите градове за работа от разстояние са Цюрих (среден наем на двустаен апартамент е около 2576 евро, а хранене навън там е поне 26 евро), Лондон, Лозана, Женева и Дъблин.