Регионален етнографски музей - Пловдив е домакин днес на най-горещото събитие за лятото - "Сияния над Хавана“. Събитието започва от 18.00 часа в двора на музея, а входът е свободен, обявиха домакините. Вечерта ще е изпълнена с магията на омайващи фотографии от Куба от пловдивчанката Снежина Гълъбова, които посетителите ще могат да разгледат до 3 август, както и с горещината на музикалния стил чанготрап с концерт на създателя му Ландо Лавара.

Той е познат още като Черния Лъв и е кубински рапър, продуцент, певец, композитор и създател на музикалния жанр чанготрап - симбиоза на американския урбански стил трап и афро-кубинска фолклорна музика (румба, конга, бембе). Чрез "Сияния над Хавана“, тази фантастична музикална ферия ще ни пренесе в колоритния свят на ритмите и танците на Куба. Апогеят на емоциите ще настъпи с песни от последния му албум "Лоши Намерения“.

Снежина Гълъбова е Доктор по етномузикология, създала първото проучване на кубинската музикална сцена в Хавана и Лондон за годините 2010 - 2022, тя посещава Куба от 2015 г. и живее в кубинската столица от 2020. Автор, който използва различни форми на изкуството, за да споделя истории, Снежина публикува стихосбирката "Шепоти на Времето“ и културния блог "Куба на Път“.

Този път авторката ни развежда из Хавана чрез своя обектив, запечатал изгревите, залезите и миговете на магията на Карибите, до които ще се докоснете на изложбата "Сияния над Хавана“.