Градският плаж във Видин е напът да остане в историята като в момента там кипи голям ремонт. Плажът е на три нива, с пясък а река Дунав е пред него. Съоръжението се намира до красивата историческа забележителност "Баба Вида“.

"В публичното пространство се носи слух, че плаж повече няма да има. Да, но това означава, че когато река Дунав е висока, както сега, има високи води и долу брегова ивица няма, плаж за видинчани въобще няма. Този плаж може да се ползва почти целогодишно. Смятам, че това е едно място, където наистина хората могат да използват трите фактора – слънце, въздух и вода. И гледка. Прекрасни условия за релакс има тук". Това заяви в ефира на "Събуди се" по NOVA Цвета Цветкова.

"Всъщност в момента се извършва реставрация, консервация и укрепване на крепостни стени, част от Турско кале. Стените са компрометирани, падат големи късове, те са опасни за живота и здравето на всички туристи. Поради многото запитвания и засиления обществен интерес във връзка с това дали ще се запази плажа, миналата седмица иницирах работна среща между инвеститорския контрол на надзора и очаквам становище от тях как мога да запазя плажа тук отгоре на терасата. Те ме увериха, че това може да се случи. Правим промени в проектното предложение", обясни областния управител на Видин Ани Арутюнян.