Поредният солидно почерпен шофьор заловиха полицаи от Павликени, предаде кореспондент на "Фокус“. От Областна дирекция на МВР – Велико Търново уточняват, че около 13:00 часа вчера в Павликени е спрян за проверка лек автомобил "Дачия“, управляван от 61-годишен софиянец, известен на полицията.

"При тест за употреба на алкохол, апаратът е отчел 3,72 промила. Мъжът е дал кръвна проба за химичен анализ. Задържан е за срок до 24 часа по ЗМВР. Срещу него е започнато бързо производство“, обясняват от ОД на МВР.

Служителите на "Пътна полиция“ пък хванаха неправоспособен шофьор на мотопед в старата столица. Той е карал мотопед без книжка в срока на изтърпяване на административно наказание за същото нарушение. Срещу него е започнато бързо производство.

През денонощието в областта имаше и спецакция за противодействие на конвенционалната престъпност. В рамките ѝ са проверени седем адреса, седем места за обществен подслон, 72-а граждани и 18 автомобила на територията на общините Свищов и Павликени. Образувано е едно бързо производство за шофиране в нетрезво състояние. Съставени са осем акта, от които седем по Закона за гражданската регистрация и един акт по Закона за движение по пътищата и са наложени осем глоби по фиш.