Няколко случая на пияни и надрусани шофьори регистрираха полицаи от Великотърновска област през уикенда, предаде кореспондент на "Фокус“.

От Областна дирекция на МВР – Велико Търново уточняват, че в първите часове на 10 септември в старата столица е извършена проверка на товарен автомобил "Рено“, управляван от 34-годишен от село Самоводене. При тест на водача за употреба на нароктични вещества, апаратът е отчел положителна реакция на амфетамин и метаамфетамин. Той е дал кръвна проба за химичен анализ. Задържан е за срок до 24 часа по ЗМВР. По случая е образувана преписка.

Освен това в събота, около 14:00 часа, е извършена проверка на лек автомобил "БМВ“, управляван от 49-годишен от Велико Търново. При тест на шофьора за употреба на алкохол, апаратът е отчел 1,97 промила. Той е дал кръвна проба за химичен анализ. Задържан е за срок до 24 часа по ЗМВР. По случая е образувана преписка.

Друг надрусан шофьор хванаха и полицаи от Елена. Вчера при провеждане на специализирана полицейска операция е извършена проверка на лек автомобил "Пежо“, управляван от 28-годишен от Лясковец. При тест за употреба на наркотични вещества, апаратът е отчел положителна реакция на канабис. Той е дал кръвна проба за химичена анализ. Задържан е за срок до 24 часа по ЗМВР. По случая е образувана преписка.

Последният пиян шофьор за уикенда е хванат в хода на специализирана полицейска операция за ограничаване предпоставките за пътни произшествия в Дебелец. Там служители на Пътна полиция са извършили проверка на лек автомобил "Фолксваген“, управляван от 66-годишния М. К. от същия град. При тест за употреба на алкохол, апаратът е отчел 1,55 промила. Той е дал кръвна проба за химичен анализ. Задържан е за срок до 24 часа по ЗМВР. По случая е образувана преписка.