На 13 юли от 11:00 часа в библиотеката на НЧ "Родопска искра 1880" град Чепеларе ще гостува за първи път писателката Юлия Пискулийска.

Срещата се организира със съдействието на Дора Янкова и председателя на Общински съвет- Чепеларе Екатерина Петрова.

Родена е на 30 юни 1942 г. в гр. Враца. Завършва специалност "Български език и литература“ в СУ "Св. Климент Охридски“. Работи в отдел "Култура“ на в. "Труд“, отдел "Публицистика“ на сп. "Пламък“, зав.-отдел "Цивилизации“ на в. "Континет“ и др.

Тя е първата жена, избрана в ръководството на Съюза на българските журналисти, където два мандата е активен зам.-председател по професионално-творческите въпроси. Възстановява в-к "Поглед“ и работи неуморно за свободата на българската журналистика.

Председател и основател на Фондация МОСТ. Деветнадесет години поред организира дискусии с участието на учени, журналисти, видни специалисти, кметове, народни представители. Член е и на Съюза на българските писатели.

Перото на Пискулийска търси Човека, сложните пътеки на общуването, България, каквато е – родна земя, ежедневието – с цялата му многозвучност и пътуване към желаното бъдеще. Автор е на многобройни книги в публицистиката, прозата и поезията, сред които са: "Две минути преди скока", "Черни вторници", "Ключът", "В часът на петела", "От А до Я" и много други.

На срещата ще бъдат представени и книгите "Различна есен“ – стихове, "Сълзи за катерицата“ – документален разказ за лишените от свобода, книга с две лица – "Иконата“- разкази и "Горчиво мляко“ – лирика.