Пилоти от България и Сърбия участваха в трети кръг от Националния шампионат по раликрос. Вчера и днес Видин е домакин на шампионата по раликрос, предаде репортер на "Фокус“. Организатори са Автомобилен спортен клуб (АСК) "Жико Моторспорт“-Видин, Автомобилна федерация на България и Община Грамада. В раликрос "ТИП-Иново 2“ стартираха 35 пилоти от България и Сърбия,

съобщи за "Фокус“ Иван Иванов, председател на АСК "Жико Моторспорт“.

Стотици любители на автомобилния спорт бяха дошли в неделния ден да наблюдават състезанията и гонките, които се провеждаха при отлична организация на пистата на бившото летище до село Иново. За разлика от първия кръг на Националния шампионат пилотите, сред които и една жена,  караха по посока на часовниковата стрелка. Промяната на трасето, според Иванов, направи състезанието по-интересно и за пилотите и за публиката. Настилката на пистата е 80 процента асфалт и 20 процента макадам (естествен терен) и отговаря на всички европейски изисквания за провеждане на раликрос. Дължината му е 1200 метра, плюс жокер обиколка от още 100 метра, уточни Иван Иванов.

В събота  десетки наблюдаваха свободната и генералната тренировка и първият квалификационен манш на състезателите. Днес се проведоха още два квалификационни манша, полуфиналите и финалът.

Генерален спонсор на третия кръг от Националния шампионат по раликрос са бензиностанции "ТИП“ ООД-Видин.