Днес отбелязваме една от най-важните дати в българската история – 6 септември, Денят на Съединението. На този ден преди 139 години, българският народ показва на света, че е способен да се обедини в името на националната кауза и да отстоява своето право на свобода и независимост. Това каза кметът на Пазарджик Петър Куленски.

"Съединението на Княжество България и Източна Румелия през 1885 година е израз на нашето национално самосъзнание и стремеж към единство и суверенитет. Днес ние празнуваме не само Съединението на България, но и силата на българския дух, непоколебимата ни воля и вечната ни любов към свободата", пише още той.

Ето и остналата част от публикацията на кметът Куленски:

В днешния ден ние отдаваме почит на онези смели българи, които са защитили с дела идеала за обединена България. Техният подвиг ни напомня, че силата на един народ се крие в неговото единство, в неговата сплотеност и вяра в общото благо. Това е урок, който не трябва да забравяме, защото само когато сме обединени, можем да се справим с предизвикателствата на времето и да изградим едно по-добро бъдеще за нашите деца.

Днес е моментът да си припомним, че нашата отговорност като граждани на Република България и като несломими пазарджиклии е да поддържаме духа на Съединението жив. Нашето бъдеще, и това на децата ни, зависи от готовността ни да действаме заедно, да бъдем солидарни и да се подкрепяме един друг.

Честит празник на всички! Нека духът на Съединението ни вдъхновява и обединява днес, утре и завинаги!