ВМРО - ПЕТРИЧ организира шествие против сектата "Харе Кришна“, става ясно от публикации в социалните мрежи.

На 30. 09. 2023 год. от сектата "Харе Кришна“ организират т.н. от тях Фестивал "Индия“. При по-внимателен прочит на програмата на този фестивал личи, че зад културните мероприятия всъщност прозира типично секстантство, информират организаторите на протеста.

Ще се провеждат лекции на теми, които проповядват тяхната "вяра“. Най-фрапиращото е, че с разрешението на Кмета на община Петрич фестивалът ще се проведе в градския парк, във време, в което той е пълен с деца от всякакви възрасти. 

ВМРО – Петрич, за пореден път ще се изправи срещу сектанстството в нашия град. След като преди години на няколко пъти се разправяхме със "Свидетелите на Йехова“ и те позачезнаха, сега на дневен ред е "Харе Кришна“. Според нас това е секта, която е опасна за обществото, подкопава християнските ценности, а нейните членове са силно фанатизирани. 

"Ще имаме нужда и от подкрепа от всеки един от Вас. Приканваме Ви, заедно да защитим Петрич и ви каним 16:30 часа пред Исторически музей – Петрич. Нека заедно да се изправим срещу сектантите в едно шествие в подкрепа на християнството и неговите ценности. Нека да защитим Петрич", допълват организаторите.